´Onze liefde voor muziek met daarbij in het bijzonder roots, country en rock ‘n roll is begonnen met de platenkast van onze ouders en broers. Naast het wat meer 'brave' werk van Cliff Richard en The Shadows stonden er ook (verzamelaars van) artiesten tussen zoals Elvis, Jerry Lee Lewis , Johnny Cash, Carl Perkins en Chuck Berry. Dit alles aangevuld met ‘moderner’ rock ’n blues en americana werk uit de 70’s en 80’s”

The Rockoustics nemen je mee naar die platenkast uit hun jeugd, muziek waar ze zo ontzettend in ‘opgezogen’ werden (en nog steeds !!). Natuurlijk komt er werk van bovengenoemde artiesten aan bod, maar ook de jaren ’70 met de nodige songs van Creedence Clearwater Revival. En wie kent nog ‘The Dukes of Hazard’ met de titelsong ‘Good ol’ boys’ van Waylon Jennings?

Begin jaren ’80 zaten de heren van The Rockoustics aan de buis gekluisterd bij het programma Rockpalast, uitgezonden op de Duitse TV. Daar was het nodige live werk te zien en te horen van bands als Dave Edmunds & Rockpile, Frankie Miller en Rory Gallagher. Dat is ook weer rock ’n roll, maar net weer wat ruiger. Dus nog mooier!

Verwacht bij elkaar opgeteld met The Rockoustics herkenbaar werk uit de (early) rock ’n roll, seventies (americana), country, soul en wat blues. Muziek die op een eigen wijze en met respect voor de artiest wordt gebracht.

Een greep uit het repertoire:

Elvis: o.a. My baby left me, Mystery train
CCR: o.a. Green river, Keep on chooglin’
Waylon Jennings: Good ol’ boys
Johnny Cash: o.a. Get rhythm, Country boy
Dale Hawkins: Suzy Q
Carl Perkins: o.a. Honey don’t, Dixifried
Chuck Berry: o.a. Promised land, No particular place to go
Dave Edmunds: o.a. Girls talk
Clapton: Tulsa time
Bo Diddly (en door velen gecoverd): Before you accuse me
Dion (en natuurlijk bekend van Status Quo): The Wanderer
Otis Rush: All your lovin’

Als de gelegenheid het toelaat, worden de nummers doorspekt met anekdotes en herinneringen aan de (vaak overleden) artiesten en hun werk.

The Rockoustics spelen op bescheiden volume. Je kunt er naar luisteren, maar dansen kan zeker ook, oftewel onder het motto: “Rocken zonder oordoppen!”