Kan ook rock ’n roll ook zacht? Jazeker, dat bewijzen de mannen van The Rockoustics, bestaande uit Martijn van Heugten (zang, gitaar) en Richard Cremers (gitaar, zang).

Richard en Martijn vormden jarenlang samen met drummer Marco van Dijen de harde kern van Shotgun Shadow. Deze band speelde ruim 20 jaar lang zalen plat met hun mengeling van rock ’n roll, country en pubrock.

Hoogtepunten vormden onder meer het behalen van de finale van de The Clash of the Coverbands in 2010 (met gigs in Paradiso, Effenaar en 013) en hun in eigen beheer georganiseerde show ‘Open all Night met medewerking van Erwin Nijhof (bekend van The Progigal Sons en The Voice of Holland). Door de jaren heen bracht Shotgun Shadow meerdere demo’s uit evenals hun CD getiteld ‘No Big City Talk’.

The Rockoustics is na enkele eerdere experimenten in 2017 opgericht. Het idee is bij Martijn en Richard ontstaan doordat er bij verschillende gelegenheden wel behoefte is aan een band, maar niet aan de bijbehorende ‘herrie’: rocken zonder oordoppen dus !!

The Rockoustics kunnen uiteraard op een podium, maar ook gewoon voor in de huiskamer worden geboekt, benodigd is slechts twee vierkante meter !! Mocht er toch behoefte zijn aan meer decibels, dan zijn The Rockoustics bij gelegenheid uit te breiden naar een hele band.